Kannanotto 4.2.2016

Aamujunan tilalle saatava korvaava yhteys

Lisännyt: MariMaier 05. helmikuuta, 2016

Jarva: Korvaava yhteys aamujunan tilalle

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva ei kiittele VR:n päätöstä lopettaa aamujunavuoro Kajaani-Oulu-väliltä ennen henkilöliikenteen kilpailun avaamista. VR:n mukaan aamujunassa on ollut keskimäärin 20-30 matkustajaa, kun muilla vuoroilla matkustajia on jopa 150.

-        Pienestä käyttäjämäärästä huolimatta aamujuna on ollut etenkin Oulussa työssäkäyville kainuulaisille tärkeä yhteys. Työssäkäynti ja muu päiväasiointi Oulussa on nyt turvattava muutoin ja tilalle saatava korvaava vaihtoehto,  Jarva vaatii.

Jarva on ollut yhteydessä vuoron lakkauttamisesta VR:n, ministeriön ja ELY-keskuksen asiasta vastaaviin henkilöihin, jotta päiväasiointi Oulussa onnistuu jatkossakin. Asia varmistuu lähiaikoina.

-        Kainuulaisilla on oltava mahdollisuus käyttää julkista liikennettä jatkossakin Kajaani-Oulu-välillä työtä, opiskelua, sairaudenhoitoa tai muita omien asioiden hoitamista varten. Aamujunan tilalle on löydyttävä korvaava linja-autovuoro, Jarva linjaa. 

Pitkällä tähtäimellä Jarvan mielestä tapaus osoittaa jälleen, että hallituksen suunnittelemalle joukkoliikenneuudistukselle on todellinen tarve.

-        Tämä on hyvä esimerkki siitä, että nykyinen malli ei ole kestävä, vaan julkisilla kulkuvälineillä matkustaminen pitää saada edullisemmaksi, matkustajamäärät nousuun ja liikennöinti kannattavammaksi. Markkinaehtoisesti toimiville reiteille saatavalla kilpailulla ja uusien toimijoiden velvoiteliikenteen avulla valtio voi myös paremmin tukea koko maassa tehokkaasti toimivaa julkista liikennettä, Jarva toteaa.

Jaa tämä sivu: