Tiedote 9.2.2018

Arvonlisäveron alarajan nosto selvitettävä

Lisännyt: MarisannaJarva 09. helmikuuta, 2018

Keskustan kansanedustajat Olavi Ala-Nissilä ja Marisanna Jarva esittävät, että hallitus selvittää arvonlisäveron alarajan noston osana verotuksen pidemmän aikavälin uudistamista eli niin sanottua verotuksen tiekarttaa.

- Arvonlisäveron alarajan nosto parantaisi etenkin eri puolilla Suomea työllistävien pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä ja kannustaisi osaltaan yhä useampaa suomalaista yrittäjyyteen ja itsensä työllistämiseen, Keskustan talous- ja verotyöryhmän puheenjohtaja Ala-Nissilä ja Keskustan eduskuntaryhmän yritystoiminnan normienpurkutyöryhmän puheenjohtaja Jarva tähdentävät.

Arvonlisäveron alarajan nostoa puoltaa EU-komission tuore linjaus. Komissio ehdottaa, että EU-jäsenmaat saisivat maidensa arvonlisäveron alarajaksi enintään 85 000 euroa. Suomessa raja on tällä hetkellä 10 000 euroa, eli pienet yritykset, joiden liikevaihto on alle tuon rajan, eivät ole arvonlisäverovelvollisia.

- Keskimäärin EU-maiden raja on Suomea suurempi, esimerkiksi Virossa se on 40 000 euroa. Ihmisiltä tulee jatkuvasti palautetta siitä, että Suomen nykyinen alaraja on korkea kynnys tai jopa suoranainen este työllistymiselle ja työllistämiselle. Tästäkin syystä arvonlisäveron alarajan noston selvittäminen osana verotuksen tiekarttaa on perusteltua, Ala-Nissilä ja Jarva sanovat.

Lisätietoja: kansanedustajat Olavi Ala-Nissilä, puhelin 040 532 6633 ja Marisanna Jarva, puhelin 044 357 8828

Jaa tämä sivu: