Kannanotto 25.5.2016

Hallituksen päätös Terrafamesta odotettu kompromissi

Lisännyt: MariMaier 25. toukokuuta, 2016

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva pitää hallituksen päätöstä Terrafamen hallitusta sulkemisesta realistisena ja rakentavana kompromissina.

- Päätös mahdollistaa sen, että alueelle voidaan löytää vielä yksityinen toimija, jos kaivostoiminta osoittautuu muuttuvan kannattavaksi, mihin tuotannon ylösajo on antanut viitteitä. Lopulliset päätökset tehdään vasta vuoden lopussa, Jarva toteaa.

Jarva pitää jatkajan löytymistä edelleen mahdollisena, mutta pahimpaankin on varauduttava.

-         Nyt on tärkeää hoitaa jatkotoimet mahdollisimman hyvin ja myös kehitettävä muita toimialoja Kainuussa kasvun tielle. Koko maakuntaan tulee saada tukea alueen vahvuuksiin ja potentiaalisiin kehittämisalueisiin perustuen. Näitä löytyy erityisesti biotaloudessa ja uutta voidaan luoda laajemminkin. Terrafamessa tehdään alan yritysten kanssa myös pioneerityötä vesien puhdistusteknologian kehittämisessä ja kasvavan kysynnän ympärille tulee kehittää uutta liiketoimintaa, Jarva linjaa.

Jarva harmittelee harhauttavia ja liioiteltuja puheita kaivoksen vaikutuksista vesistöihin. Virheistä on opittu ja kotiseutumme ympäristöstä huolehtiminen on ensisijainen asia toiminnassa.

-         Luotan nyt kaivoksella toimivien osaajien kykyyn niin valtionyhtiön yritysjohtamisessa kuin ympäristöasioiden hoitamisessa.

Jaa tämä sivu: