Kannanotto 25.4.2017

Huoltajakorotus tuo helpotusta opiskelijaperheille

Lisännyt: MariMaier 05. toukokuuta, 2017

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva iloitsee, että Sipilän hallitus päätti puoliväliriihessä palauttaa opintotukeen huoltajakorotuksen. 

-          Huoltajakorotus tukee pienituloisimpia opiskelevia lapsiperheitä, joiden toimeentulo on opintotuen varassa. Päätös on Keskustalle arvovalinta, jota myös puoluevaltuusto vastikään edellytti. Tiukoista ajoista huolimatta huoltajakorotuksella varmistetaan, että korkeakouluopiskelijat eivät joudu lykkäämään perheen perustamista säästöpäätösten vuoksi, Jarva toteaa.

Viime vuonna eduskunnassa tehtiin muutoksia opiskelijoiden tukijärjestelmään ja suurella osaa, erityisesti pienituloisilla opiskelijoilla tulotaso tulee nousemaan.  Jarva vastasi Keskustan eduskuntaryhmässä tuolloin opintotukiuudistuksen valmistelusta ja piti huoltajakorotuksen käyttöönottoa ensisijaisen tärkeänä, jotta myös opiskelijaperheiden tulotaso turvataan. 

-          Esitimme opintotukiuudistuksen yhteydessä, että huoltajakorotus valmistellaan kevään budjettiriiheen mennessä. Edellytimme myös sivistysvaliokunnassa, että harkitsee huoltajakorotusta. On hienoa, että myös muut puolueet kannattivat tätä esitystä ja huoltajakorotus tulee osaksi opintotukea muiden Pohjoismaiden tapaan, Jarva iloitsee.

Jaa tämä sivu: