Kuhakunkku -kalastuskisan avaussanat Paltamossa 25.7.2015

Hyvä kisaväki, tukijoukot ja kylänmiehet

Lisännyt: MariMaier 25. heinäkuuta, 2015

Hyvä kisaväki, tukijoukot ja kylänmiehet!

Kun ympärilleen katsoo, voisi luulla, että ollaan isommassakin pitäjässä. Erinomaista nähdä, että olette lähteneet liikkeelle ympäri Suomen ja löytäneet tienne Paltamoon, joka saa nyt kunnian olla jo 11. kertaa Suomen suurimman uistelukisan kotipaikkana. 

Nämä kinkerit on aloitettu jo eilen esikisalla ja entisten nuorten bileissä, jotka ovat kasvaneet hallimittoihin. Allekirjoittanut ja muu tanssikansa kiittääkin mieleenpainuvasta Hillbilly-meiningistä.

Kesä on meille suomalaisille erityisen tapahtumarikasta aikaa, kylät ja ihmiset heräävät henkiin. Kesätapahtumilla on valtava merkitys pienille kunnille. On ihan tervettä saada tällainen joukko vieraita pitäjään sekoittamaan välillä vähän paikallisten pasmoja. Tällaisen tapahtuman merkitys on etenkin kunnan yrittäjille suuri, joten käyttäkäähän palveluita hyvällä omallatunnolla. 

Nämä tapahtumat järjestetään pääosin talkoovoimin. Yhdessä tekeminen ja saman päämäärän tavoitteleminen tuo tekijöilleen ja myös muille paikallisille ison sosiaalisen pääoman ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Järjestävän seuran kööri on varmastikin tässäkin tapahtumassa jo melko lailla hitsautunut yhteen.

Ja pitäähän sitä olla jotakin, mitä muistella talven pilkkireissulla ja vielä vanhana kiikkustuolissa.

Kuhakunkku onkin saanut jo lempinimen "Kolomentonnin kankkunen". Meillä on huono tapa napista, että kun eihän täällä meilläpäin koskaan mittään tapahu. Ja sitten kun viimeinkin jotain tapahtuu, ja vielä ihan omilla kulmilla, ihmetellään että miten ne kuhakunkun poijat jaksaa taas intoilla. Ja että kuntakin vielä semmosta tukee. Mukava nähdä, että raha ei oo menny hukkaan, sen verran väsynyttä porukkaa näyttää olevan liikkeellä.

Kyllä tässä on semmosta tekemisen meininkiä, josta mekin siellä Arkadianmäellä voidaan ottaa mallia ja asioita alkaa tapahtumaan. Katotaan minkälaisia voittokaloja sitä tänne Kainuuseenkin vielä napataan.

Näillä sanoilla vuoden 2015 Kuhakunkku-kisat on avattu!

Jaa tämä sivu: