Kuhakunkun avajaissanat 30.7.2016

Hyvä Kuhakunkun kisaväki, huoltojoukot ja kyläläiset

Lisännyt: MariMaier 12. elokuuta, 2016

Hyvä Kuhakunkun kisaväki, huoltojoukot ja kyläläiset,

On taas kerran mahtava nähdä, miten runsain joukoin tämä tapahtuma on kerännyt osallistujia ja tukijoukkoja paikalle ympäri Suomen. Kisoissa on nyt jälleen ennätysmäärä osallistujia, kun mukaan on ilmoittautunut tällä hetkellä 272 venekuntaa. Tälle on syytä jo antaa omat aplodit!

Olen aina ollut ylpeä paltamolainen mutta tänä viikonloppuna olen sitä monin kerroin. Kun tätä Kuhakunkkua ja sen ympärille rakennettua tapahtumaa on tässä muutaman vuoden seuraillut, en voi muuta kuin ihmetellä ja ihailla järjestäjäjoukon mahtavaa meininkiä ja draivia. Suomen suurin uistelukisa on saanut ympärilleen joka vuosi suuremmat puitteet.

Jo viime vuonna hallimittoihin paisuneet Hillbilly-bileet olivat tänä vuonna Jukka Pojan ja Stigin viihdyttäessä tanssikansaa kuin suuressa maailmassa konsanaan. Kuhakunkkua voi pitää jo melkoisena sirkuksena. Järjestäjän sanoin: ”Kun ei löydetty pomppulinnaa vuokrattavaksi niin tilattiin tivoli”. Kainuulaisia usein syytetään ”mitäpä se hyvejää” –asenteesta, siitä ei ole täällä tietoakaan. Paltamossa on osoitettu, että asenne elää vain legendoissa.

Uskallankin väittää, että Kuhakunkun hyvällä meiningillä on ollut kokoaan isompi piristävä meininki myös koko kunnan virkeyteen. Me kuntapäättäjätkin olemme oppineet, että voidaan ajatella isosti – ja siitä osoituksena parhaillaan meneillään oleva Jättiläisen kesä. Samaa ajattelutapaa yritämme siirtää kaikkiin kuntaa koskeviin toimintoihin, emmekä vielä tiedä mitä kaikkea esimerkiksi matkailun tai biotalouden saralla vielä kuntaamme on kehittymässä.

Summa Summarum, tällä tapahtumalla on pitäjällemme ja sen väelle henkisesti iso merkitys. On mahtavaa, että joku näyttää esimerkkiä siitä, että pikkupaikkakunnallakin voi tapahtua suurta. Ennen kaikkea voimme tehdä itse asioita, eikä vain odottaa, että muut tekevät ja tuovat.

Tämän tekemisen meiningin toivoisi tarttuvan koko Suomeen. Juuri tällaista tarvitsemme uutta nousua varten.

Ja nyt samalla tarmolla kuhien kimppuun. Näillä sanoilla vuoden 2016 Kuhakunkku-kisat on avattu!

Jaa tämä sivu: