Tiedote 9.11.2015

Itsehallintoalueet turvaavat aluekehittämisen ja palvelut

Lisännyt: MariMaier 09. marraskuuta, 2015

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva iloitsee hallituksen päätöksestä luoda itsehallintoalueet maakuntien pohjalle. Historiallinen ratkaisu antaa Kainuulle ja muille maakunnille merkittävästi paremmat mahdollisuudet alueiden kehittämiseen ja se turvaa palvelut kaikkialla Suomessa.

-   Tämä ei ollut itsestäänselvyys vaan tulos tiukasta väännöstä koko Suomen kehittämisen puolesta. Kaikki muut vaihtoehdot olisivat olleet Kainuulle valtava tappio. Suomi siirtyy nyt vihdoinkin kansanvaltaiseen ja vahvaan aluehallintoon moninkertaisten hallintohimmeleiden sijaan, Jarva linjaa.

Jarvan mielestä Kainuulle olisi ihannetilanne, jos maakunta saisi päättää itsenäisesti myös sosiaali- ja terveyspalveluistaan.

-    Jos yhteistyöhön muiden itsehallintoalueiden kanssa kuitenkin päädytään pienemmän sote-aluemäärän vuoksi, on pidettävä kiinni päätöksenteon tasavertaisuudesta ja siitä, että Kainuun sote säilyy palveluiden tuottajana. Olennaisinta kuitenkin on, että Kainuun keskussairaalan nykytasoinen päivystys ja lähipalvelut tulevat säilymään vaikka hallinto jouduttaisiinkin mahdollisesti hoitamaan yhdessä, Jarva sanoo.

Tyytyväinen Jarva on siihen, että hallituspuolueet pääsivät sopuun alueiden määrästä, vaikka hallituksen hajoaminenkin oli  uhkana.                           

-    On hienoa, että hallituksessa päästiin sopuratkaisuun ja yhteistyö Suomen vakavan tilanteen kuntoon saattamiseksi voi jatkua, Jarva toteaa.

Jaa tämä sivu: