Kannanotto 15.4.2016

Jarva haluaa varmuuden Kainuun synnytysosastolle

Lisännyt: MariMaier 15. huhtikuuta, 2016

Keskustan kansanedustaja Jarva vaatii, että Kainuun keskussairaalalle varmistetaan synnytysosaston toiminnan jatkuminen. Tällä hetkellä synnytysosasto toimii ministeriön aiemmin myöntämällä poikkeusluvalla, sillä sairaala ei täytä päivystysasetuksessa vaadittua 1000 vuosittaisen synnytyksen rajaa. Nykyinen poikkeuslupa on voimassa 1.6.2017 saakka ja Kainuun sote-hallitus aikoo hakea poikkeusluvalle jatkoaikaa.

- Ministeriön on myönnettävä jatkoaika poikkeusluvalle siihen asti, että uudet maakunnat aloittavat sotealueina toimintansa. Lain mukaan 1000:n synnytyksen rajasta voidaan poiketa, jos palvelun saavutettavuus tai potilasturvallisuus sitä edellyttävät ja muut asetuksen vaatimukset täyttyvät. Nämä edellytykset ovat Kainuussa pitkien etäisyyksien sekä laadukkaan ja turvallisen hoitotason ansiosta olemassa, Jarva toteaa.

Jarva odottaa, että sote-uudistuksen astuessa voimaan vuoden 2019 alusta Kainuussa päästään vihdoin eroon synnytysosaston ainaisesta lakkautusuhasta.

- Synnytysosasto on kriittinen osa keskussairaalan toimintaa ja edellytys ympärivuorokautiselle päivystystoiminnalle, jonka myös tarvitsemme. Uuden sote-mallin myötä asiaan on löydettävä pysyvä myönteinen ratkaisu, Jarva linjaa.

Jaa tämä sivu: