Lehdistötiedote 14.1.2015

Jarva iloitsee Hossan valinnasta kansallispuistoksi

Lisännyt: MariMaier 14. tammikuuta, 2016


Kainuulainen kansanedustaja Jarva on erittäin tyytyväinen ministeri Tiilikaisen päätöksestä perustaa Hossan kansallispuisto Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Valinta ei Jarvaa yllättänyt, sillä faktat puhuivat Hossan puolesta.


- Tärkein valintaperuste oli, että alueen sijaintipaikka on ollut merkittävä Suomen itsenäistymisen historiassa. Suomussalmi tunnetaan itsenäisyysjulistuksen kotipaikkana ja myös talvisodan keskeisistä taisteluista. Kriteereinä olivat myös paikallinen yksimielisyys perustamisesta ja laaja sitoutuminen puiston luonnonsuojelutavoitteisiin. Lisäksi alueella on jo valmiita puitteita kansallispuistoa varten. Nämä kaikki perusteet toteutuvat Hossan kohdalla, Jarva toteaa.

Jarva kävi syksyllä yhdessä ympäristövaliokunnan kanssa tutustumassa Hossan alueeseen ja käytti eduskunnassa vuoden viimeisen puheenvuoronsa useiden eri puolueiden edustajien tavoin Hossan puolesta. Jarva iloitsee, että yhteinen vaikutustyö ei mennyt hukkaan ja kärkihankkeeseen tarkoitetut rahat suuntautuvat nyt Suomussalmelle ja Kuusamoon.


- Hankkeeseen käytetään 2,5 miljoonaa euroa Hossan kansallispuiston saattamiseksi juhlakuntoon kesän 2017 avajaisiin. Hossan valinnalla on myös tärkeä aluetaloudellinen merkitys. Kansallispuistot ovat ehdoton vetovoimatekijä luontomatkailussa, joten matkailijoiden määrä alueella tulee merkittävästi lisääntymään, iloitsee Jarva.

Jaa tämä sivu: