Keskustan Jarva: Opiskeleville vanhemmille ansaittu korotus

Lisännyt: AnnaKaarina 12. lokakuuta, 2017

Tiedote
 
Keskustan kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Marisanna Jarva on tyytyväinen hallituksen torstaina eduskunnalle esittämään opintotuen huoltajakorotukseen. Opintotukeen esitetään 75 euron suuruista opintorahan huoltajakorotusta, joka tulee voimaan ensivuoden alusta lähtien.

Opiskelijajärjestöt ovat vaatineet huoltajakorotusta jo pitkään ja Keskusta edellytti sen toteuttamista opintotukiuudistuksen yhteydessä. Jarva on toiminut Keskustan opintotukityöryhmän vetäjänä.

- On tärkeää, että 19 000 opiskelijaa koskeva huoltajakorotus palautetaan 25 vuoden jälkeen takaisin osaksi opintotukea, kuten muissakin Pohjoismaissa.

Kahden opiskelevan vanhemman perheessä molemmat vanhemmat ovat oikeutettuja opintotuen huoltajakorotukseen, jos perheessä on alle 18-vuotias lapsi. Ensiarvoista on ettei huoltajakorotus vaikuta myöskään asumistuen tai toimeentulotuen saamiseen, jottei pienituloisimmille opiskelijalle syntyisi tuloloukkua.

- Huoltajakorotus turvaa opiskelijaperheiden toimeentuloa. Parannus edistää monen opiskelijan opintojen jatkumista ja mahdollistaa perheen perustamisen paremmin jokaisen omista lähtökohdista.

Lisätiedot:
Marisanna Jarva
044 357 8828

Jaa tämä sivu: