Lehdistötiedote 5.1.2016

Jarva tyytyväinen Kainuun biotuotetehtaan etenemiseen

Lisännyt: MariMaier 05. tammikuuta, 2016

 

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva on tyytyväinen, että Kainuun biotuotetehdashanke etenee. Kainuun maakuntahallitus päätti eilen kokouksessaan konkreettisista toimista biotuotetehdasta koskevan kehitysyhtiön käynnistämiseksi. Yhtiö lähtee etsimään toimijoita sekä yksityistä ja julkista rahoitusta uudelle biotuotetehtaalle.

- Vuosi sitten aloimme muutamien metsän tulevaisuuteen luottavien kanssa nostaa tehdasta esille ja on hienoa, että hanke lähtee nyt etenemään ammattilaisten voimin. Aika investointihankkeelle on juuri oikea ja on tärkeää, että maakunnassa on oltu oma-aloitteisia ja aktiivisia. Biotalous on yksi hallituksen kärkihankkeista ja hallitus on linjannut edistävänsä alan investointeja, Jarva toteaa.

Jarvalla on vahva usko hankkeen toteutumiseen, sillä hänen mielestään maakunnassa on kaikki edellytykset biotuotetehtaalle.

- Kainuulla on sijoittajille oikea täyskäsi tarjolla: puuta riittää, sijainti on erinomainen ja tällaiselle hankkeelle on tilaa ja tarvetta. Tehdas tarvitsee 2,5M m3 puuta, joten Kainuussa vajaakäytöllä oleva kuitupuu saataisiin vihdoin liikkeelle ja myös sahateollisuus hyötyisi hankkeesta. Jatkojalostamalla puu mahdollisimman pitkälle maakunnassa luodaan monipuolisesti työpaikkoja. Myös kantohinta nousee jalostuspaikan ollessa lähellä puun hankinta-alueita. Nyt tarvitaan hankkeelle koko maakunnan täysi tuki, Jarva kannustaa.

Jaa tämä sivu: