Lehdistötiedote 21.4.2017

Jarvalta toimenpidealoite alv-alarajan nostamiseksi

Lisännyt: MariMaier 21. huhtikuuta, 2017

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva jätti perjantaina 21.4. toimenpidealoitteen, jossa esitetään hallituksen ryhtyvän toimenpiteisiin alv-alarajan nostamiseksi nykyisestä 10 000 eurosta ylöspäin. Aloitteen on allekirjoittanut Jarvan lisäksi 22 muuta kansanedustajaa niin hallitus- kuin oppositiopuolueista.

-          EU-maissa alv-velvollisuuden raja on yleisesti 30 000- 50 000€, joissakin maissa jopa korkeampi. Suomi jää tässä asiassa jatkuvasti kauemmaksi muista Euroopan maista ja kannuste yrittäjänä aloittamiseen ja pienyrittäjänä toimimiseen on meillä liian heikko, Jarva toteaa.

Hallitus on käynnistänyt ja etsii jatkuvasti lisää toimia työllisyyden lisäämiseksi.

-         Hallituksen on tarpeellista tehdä jatkoon verotuksen tiekartta, jolla myös pienyrittäjyys tehdään kannattavammaksi ja alv-alarajan nosto tulisi olla yksi näistä keinoista. Uudistus lisäisi itsensä työllistämistä merkittävästi, Jarva linjaa.

Tukea Jarvan aloite saa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) selvityksestä, jonka mukaan arvolisäveron liikevaihdon alaraja pitää yritykset pieninä ja estää kasvua. Myös Suomen Yrittäjät sekä Suomen Yrittäjänaiset ovat viime aikoina ottaneet kantaa alv-alarajan noston puolesta.

-          Tukea alv-alarajan nostolle on tullut monesta eri suunnasta. Nyt on aika selvittää noston taloudelliset vaikutukset ja hakea EU:lta nostoon tarvittava poikkeuslupa, kuten Viro, jossa raja nostetaan 40 000 euroon, on jo tehnyt.

Jaa tämä sivu: