Kannanotto 18.12.2017

Kainuun junayhteydet paranevat

Lisännyt: AnnaKaarina 18. joulukuuta, 2017

Keskustan kansanedustaja Marisanna Jarva iloitsee liikenne- ja viestintäministeriön sekä VR:n tekemää sopimusta uusista kaukoliikenteen vuoroista, joihin palautetaan junien aamu- ja iltavuorot Kajaani-Iisalmi-Kuopio -välille takaisin. Liikenne- ja viestintäministeri Berner vaikutti erityisesti siihen, että nykyiset ostoliikenteen junavuorot säilyvät ja uusia vuoroja tulee ympäri maata.

- Kainuusta on ensi vuonna jälleen mahdollista käydä pääkaupungissa päiväseltään myös junakyydillä. Tämä tarkoittaa parempia liikenneyhteyksiä erityisesti raiteilla matkustaville työssä kävijöille ja opiskelijoille, Jarva iloitsee.

Nyt palautetut vuorot poistettiin edellisellä vaalikaudella vuonna 2015. Maaliskuun lopussa tapahtuva vuorojen käynnistyminen varmistuu eduskunnan hyväksyessä budjetin tällä viikolla.

Junaliikenteen palvelutaso on paranemassa kaukoliikenteessä ympäri Suomen, ja Kajaani on yksi näistä paikoista, joita hyvä kehitys koskee. Hallituksen tavoitteena on lisätä raideliikenteen käyttöä, parantaa alueiden saavutettavuutta sekä helpottaa työ- ja opiskeluliikennettä.
- Tämä parannus palvelee myös alueellemme matkailijoita. On tärkeää, että vaihtoehdot matkustamiseen lisääntyvät ja julkinen liikenne tukee Kainuun matkailun kehittymistä.

Jaa tämä sivu: