Kirjallinen kysymys 28.6.2018

Keskustalaiset kysyvät tiukkoja koulutuksesta

Lisännyt: MarisannaJarva 28. kesäkuuta, 2018

Keskustalaiset kysyvät tiukkoja koulutuksesta

Joukko keskustan kansanedustajia jätti kesän kynnyksellä nipun tiukkoja kysymyksiä asianomaisen ministerin vastattavaksi hallituksen koulutuspolitiikasta. Käytännössä kysymykset suuntaavat kohti kokoomuslaista opetusministeriä.

Keskustalaiset moittivat ministerin korkeakoulutusvision valmistelua hajanaiseksi ja epäselväksi.

- Työtä ohjaavaan visiopaperiin kirjatut tavoitteet ovat kannatettavia, mutta niin laveita, etteivät ne määrittele uudistuksen suuntaa, toteaa aiheesta jätetyn kirjallisen kysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä.

Ministeriltä kysytään, milloin hallitus aikoo tuoda korkeakoulujen kehittämisesityksen julkisuuteen ja poliittiseen keskusteluun. Kysymystä perustellaan viittaamalla suomalaiseen ainutlaatuiseen hajautettuun itsenäisten korkeakoulujen verkostoon. Myös sitä keskustalaiset kysyvät, miten hallitus aikoo turvata alueellisesti kattavan ja saavutettavan korkeakoulutuksen ja tutkimustoiminnan. Samoin rahoituksesta ja korkeakoulujen tulosohjauksesta kysytään.

Kysymyksessä esitetään myös huoli korkeakoulutuksen mahdollisuudesta vastata tulevaisuuden muuttuviin kehitys- ja koulutustarpeisiin. Jo nyt on havaittavissa etenkin alueellisia ongelmia, kun avoimet työpaikat ja työttömät työntekijät eivät kohtaa eikä osaaminen aina vastaa tarvetta. Kysymyksedsä viitataan myös kone- ja materiaaliteknologian diplomi-insinöörien koulutustarpeeseen Turusssa ja tuodaan esiin myös huoli maa- ja biotalouden tutkimuksen keskittämisestä.

Ala-Nissilän lisäksi kysymyksen allekirjoittivat keskustan kansanedustajat Ulla Parviainen, Pekka Puska, Marisanna Jarva, Aila Paloniemi ja Sirkka-Liisa Anttila.

Jaa tämä sivu: