Tiedote 29.8.2018

Keskustan Jarva: Alv-alarajan noston vaikutukset selvitetään

Lisännyt: MarisannaJarva 29. elokuuta, 2018

Keskustan kansanedustaja Marisanna Jarva pitää tärkeänä Sipilän hallituksen budjettiriihessä tehtyä päätöstä selvittää yritysten arvonlisäveron alarajan noston vaikutukset. Valtion taloudelliselta tutkimuskeskukselta (VATT) pyydetään kattava selvitys arvonlisäveron alarajan muuttamisen taloudellisista vaikutuksista.

- Selvitys antaa meille todellista tietoa mahdollisen noston vaikutuksista yrittäjien, työllisyyden ja verotulojen kannalta, jotta argumentointia ei käydä enää vain verotulomenetysten näkökulmasta. Olemme Keskustasta tätä esittäneet, koska yritysten alv-alarajan nostolla olisi pienyrityksille merkittävät positiiviset vaikutukset. On hienoa, että tämän vaalikauden ajan esillä pitämäni tavoite nyt vihdoin etenee, Jarva toteaa.

Arvonlisäveron alarajan nosto parantaisi etenkin eri puolilla Suomea työllistävien pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä ja kannustaisi osaltaan yhä useampaa suomalaista yrittäjyyteen ja itsensä työllistämiseen. Arvonlisäveron alarajan nostoa puoltaa myös EU-komission linjaus. Useimmissa EU-maissa raja on merkittävästi korkeampi kuin Suomessa tällä hetkellä oleva 10 000 euroa.

- Yrittäjiltä tai yrittäjäksi aikovilta tulee jatkuvasti palautetta siitä, että Suomen nykyinen alaraja on liian matala, eikä kannusta pää- tai sivutoimiseen yrittäjyyteen. Onkin tärkeää, että tämä pienyrittäjille tärkeän muutoksen vaikutukset selvitetään nyt kattavasti tulevia päätöksiä varten, Jarva linjaa.

Jaa tämä sivu: