Tiedote 8.4.2016

Keskustan Jarva iloitsee tienvarsimainonnan helpottumisesta

Lisännyt: MariMaier 10. huhtikuuta, 2016

Keskustan kansanedustaja ja yritysten norminpurkutyöryhmän vetäjä Marisanna Jarva on hyvillään hallituksen esityksestä, joka helpottaa yritysten ja tapahtumajärjestäjien mahdollisuutta mainostaa tienvarsilla. 

-Nykyisen lain yleinen kielto tienvarsimainosten ja -ilmoitusten asettamiselle on rajoittanut tarpeettomasti erityisesti harvaan asutun seudun yrittäjien mahdollisuutta mainostaa tuotteitaan tai palveluitaan. Nyt tähän on vihdoin tulossa muutos, Jarva iloitsee. 

Jarvan vetämä Keskustan eduskuntaryhmän Yritystoiminnan ja investointien helpottaminen -työryhmä etsii turhia ja yritysten toimintaa vaikeuttavia säädöksiä karsittaviksi. Tienvarsimainonnan helpottaminen on ollut yksi ryhmän esityksistä. 

-Tienvarsimainonnassa riittää jatkossa ilmoitus ja hääkylteistä tai muista tilapäisistä mainoksista ei tarvitse ilmoittaa ollenkaan.  Tämä on norminpurkua parhaimmillaan, Jarva toteaa. 

Liikenneturvallisuutta lakiesitys ei tule heikentämään, koska liikennevirasto tulee antamaan selkeän ohjeen mainosten muotoon, sisältöön ja sijaintiin. Tällä turvataan päätösten yhdenvertaisuus. 

-Mainostaminen mahdollistetaan myös valta-  ja moottoriteiden varsilla. Tärkeää on kuitenkin, että turvallisuudesta ei saa tinkiä, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Jarva huomauttaa.

 

Jaa tämä sivu: