Kannanotto 31.8.2017

Keskustan Jarva: Kaikki suomalaiset kasvuun kiinni

Lisännyt: MariMaier 31. elokuuta, 2017

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva kiittää Sipilän hallituksen budjettiriihen päätöksistä, jotka auttavat yrittäjyyttä, työllistymistä ja kouluttautumista koko maassa. Toimenpiteillä orastavan talouskasvun hedelmät jaetaan oikeudenmukaisemmin jokaiselle suomalaiselle. Jarvan mielestä tärkeää on, että erityisesti pienituloisten ja perheiden toimeentuloa sekä työllistymistä helpotetaan.

-          Perheitä tuetaan korottamalla vanhempainpäivärahoja, lapsilisän yksinhuoltajakorotuksella ja opintotuen huoltajakorotuksella. Alentamalla etenkin pieni- ja keskituloisten päivähoitomaksuja työn vastaanottamisesta tulee helpompaa ja taloudellisesti kannattavampaa. Tämä on yhtenä tavoitteena myös vihdoin aloitettavassa perhevapaauudistuksessa, Jarva toteaa.

 Työttömiä on nyt 50 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Ensi vuoden budjetissa jatketaan työllistävää politiikkaa, jonka tuloksena yhä useampi työtön saa töitä.

-          Työtön voi jatkossa opiskella päätoimisesti työttömyystuella ilman TE-toimiston harkintaa enintään kuusi kuukautta. Samoin työttömän mahdollisuuksia aloittaa yritystoiminta helpotetaan.  Ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja lisätään erityisesti aloilla, joilla on työvoimatarvetta ja parhaillaan käynnissä oleva muuntokoulutuskokeilu muutetaan pysyväksi.Tämä kannustaa aktiivisuuteen ja oman osaamisen kehittämiseen, Jarva iloitsee.

Pohjoisen Suomen osalta päätös kuljetustuen jatkosta oli yritysten toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn kannalta erityisen tärkeä.

-          Kuljetustuen avulla alennetaan satamista ja eteläisen Suomen asiakkaista kaukana sijaitseville yrityksillemme aiheutuvia lisäkustannuksia. Tuki on myös valtiolle kannattava verotulojen ansiosta, Jarva toteaa.

 

 

Jaa tämä sivu: