Tiedote 16.2.2018

Keskustan Jarva kiittää ripeitä toimia talvitienhoitoon

Lisännyt: AnnaKaarina 16. helmikuuta, 2018

Marisanna Jarva kiittää hallituksen ripeää puuttumista talvitienhoidon ongelmien korjaamiseen. Liikenne –ja viestintäministeri Anne Berner julkisti toimenpideohjelman talvitienhoidon tehostamiseksi. Lisärahoitusta talvitienhoitoon satsataan kaksi miljoonaa euroa tämän vuoden alusta jo päätetyn 0,5 miljoonan euron kanssa.

- On tärkeää, että jo kuluvana talvena toteutetaan ensimmäiset parannukset tieliikenteen turvallisuuden ja sujuvuuden takaamiseksi, Jarva linjaa.

Jarva kysyi talvitienhoidon tilanteesta vuodenvaihteessa hallitukselta kirjallisella kysymyksellä ja ministerin vastauksessa kerrotut toimet ovat nyt toimeenpanossa. Talvihoidon tasoa nostetaan pääosin vähäliikenteisemmällä tieverkolla 700-1400 kilometrin matkalta.

- Satsaukset juuri näihin teihin ja niiden hiekoitukseen ja täsmähoitoon on vastaus monen autoilijan ja liikennöitsijän toiveeseen, Jarva toteaa.

Teiden hoitoon kehitetään uudenlainen urakkamalli seuraavaan syksyllä 2018 käynnistyvään kilpailutukseen. Pääurakoitsijoiden ja paikallisten aliurakoitsijoiden väliseen yhteistyöhön ja hankintaan on ollut tärkeää saada muutoksia. Uudessa mallissa korostuvat tilaajan ja urakoitsijan yhteistyö, nopeampi reagointikyky muutoksiin ja läpinäkyvyys koko urakointiketjussa. Hinnoittelu muuttuu kiinteästä kokonaishinnasta tapahtumiin perustuvaksi hinnoitteluksi.

-Urakoitsijoiden kanssa ratkaisujen hakeminen on ollut tarpeellista. Uudella urakkamallilla voidaan parantaa nyt palvelua hyvään tienhoitoon niin tien käyttäjien kuin urakoitsijoidenkin näkökulmasta, Jarva linjaa.

Jaa tämä sivu: