Kannanotto 18.8.2018

Keskustan Jarva: Koululaisten kesälomien siirto kokeiluun Kainuussa

Lisännyt: MariMaier 18. elokuuta, 2017

Keskustan kainuulainen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Marisanna Jarva kannattaa koulujen kesälomia siirrettäväksi alkamaan nykyistä myöhemmin. Työ- ja elinkeinoministeri Lintilä ehdotti loma-aikojen siirtoa tiedotustilaisuudessaan tänään ja kertoi, että TEM on valmis käynnistämään selvityksen kesälomien siirron taloudellisista vaikutuksista matkailuelinkeinolle. Ministeriössä uskotaan, että sesongin pidentäminen loppupäästä olisi Suomen matkailuelinkeinolle ehdottoman tärkeää. Jarva yhtyy Lintilän mielipiteeseen. 

-          Suomessa koulujen alkaessa ja kotimaan matkailun hiljentyessä useat matkailukohteet supistuvat toimintaansa tai laittavat lapun luukulle. Keski-Euroopassa lomasesonki on kuitenkin parhaimmillaan ja Suomeen saapuneet lomailijat joutuvat pettymään kun paikat ovatkin jo kiinni. Uskon, että lomasesongin jatkaminen loppupäästä houkuttelisi entistä enemmän matkailijoita myös maakuntaamme, Jarva toteaa.  

-          Lisäksi on todettava, että kelitkin puhuvat siirron puolesta. Säät lämpenevät usein vasta elokuussa ja lomien siirtäminen myöhemmäksi helpottaisi myös perheiden lomien sovittamista yhteen. Monet pitävät jo nyt kesälomansa vasta heinä- tai elokuussa, ja siirron myötä lapsetkin voisivat nauttia kesäisistä keleistä paremmin yhdessä vanhempiensa kanssa. 

Jarvan mielestä loma-aikojen siirtoa ja sen vaikutuksia voitaisiin tutkia kokeilulla. 

-          Kokeilemalla saataisiin parhaiten selville muutoksen vaikutukset työllisyyteen ja talouteen. Kainuu olisikin kokeiluun matkailumaakuntana ja sopivan pienenä alueena sopiva, Jarva linjaa.

Jaa tämä sivu: