Tiedote: 12.9.2017

Keskustan Jarva: Syväjärven ja Pesiönjärven kohteet toivotusti suojeluun

Lisännyt: MariMaier 12. syyskuuta, 2017

Kansanedustaja Marisanna Jarva (kesk.) on tyytyväinen Metsähallituksen päätöksistä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi erityisesti Kainuun uusien suojelualueiden osalta. Nyt suojeltavissa kohteissa on niin Pesiönjärven saaret kuin Syväjärven särkkä ja suojeluun tulee Kainuussa yhteensä 144 hehtaaria. Kampanja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta ja siinä haastetaan maanomistajia perustamaan suojelualueita ja vastineena valtio osoittaa vastaavan määrän suojeluun omilta mailtaan.

- Molempia Suomussalmella sijaitsevia luontokohteita on etenkin paikallisten ihmisten toimesta toivottu suojeltavaksi ja olen esittänyt niitä Suomi100- kohteiksi. On hienoa, että alueilla vallinneesta metsänhoidollisesta epävarmuudesta päästään nyt eroon.

Kainuussa on jatkettava edelleen vahvaa panostusta metsätalouteen työpaikkojen ja alan kehityksen vahvistamiseksi. Metsien monimuotoisuudesta on kuitenkin huolehdittava ja virkistyskäytön sekä luontomatkailun mahdollisuuksia edelleen vahvistettava.

- Metsiemme lisääntyvää ja kestävää käyttöä koskevat tavoitteet eivät sulje toisiaan pois. Siksi on erityisen tärkeä löytää näiden suojelupäätösten kaltaisia kompromisseja. Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja Sipilän hallitus onkin tehnyt metsiemme kestävän käytön edistämiseksi johdonmukaista ja ansiokasta työtä.

Jaa tämä sivu: