Tiedote 9.11.2018

Keskustan Jarva: Vuokatti Areena sai valtiontukea

Lisännyt: MarisannaJarva 09. marraskuuta, 2018

Keskustan kansanedustaja Marisanna Jarva pitää tärkeänä Vuokatti Areena -hankkeen valtiolta saamaa tukea. Hanke sai työ- ja elinkeinoministeriön energiatukea laiteinvestointiin, joka säästää energiaa ja on aiempaa ympäristöystävällisempi.

Pääosa Vuokatti Areenan omistajista on yrityksiä, joten kyseessä ei ollut julkinen hanke, joka voisi saada opetusministeriöltä tukea liikuntapaikkarakentamiseen. On kuitenkin tärkeää, että myös valtio tukee hanketta ja siinä toteutettavia innovaatioita.
- Oli tarpeellista, että selvitimme yrityshankkeen mahdollisuudet saada energiatukea, jonka avulla voidaan kehittää uusia ja innovatiivisia ratkaisuja energiajärjestelmän muuttamiseksi vähähiiliseksi. Hakukriteerit hankkeen osalta odotetusti täyttyivät, Jarva iloitsee.

Tuen saaja on Vuokatti Areenan yhteistyökumppani ST1 Lähienergia Oy. 30 %:n energiatuki kohdistuu kahden kaukalon jäähallin jäähdytys- ja LVI-kokonaisuuden energiatehokkaaseen ohjaukseen ja tukisumma on 171 000 euroa.

Hanke tukee Vuokatti-Ruka-alueelle keskittyvää lumilajien olympiavalmennuskeskuksen toimintaa. Vuokatti kehittyy ja saa entistä isompaa jalansijaa monipuolisena urheilukeskuksena.
- Vuokatti Areena on tärkeä lisä alueen palvelukohteisiin. Urheilijoiden ja matkailijoiden lisäksi laajaan käyttäjäjoukkoon kuuluu kainuulaisista etenkin nuoret ja lapset. On tärkeää, että meillä on kansallisesti urheiluun ja liikkumiseen innostavat huippupuitteet, sivistysvaliokunnan jäsen Jarva toteaa.

Jaa tämä sivu: