Mielipidekirjoitus 8.1.2018

Matti 4 president!

Lisännyt: AnnaKaarina 08. tammikuuta, 2018

Matti 4 president !

On aika herätä. Suomen asia on meidän. Parhaan presidenttiehdokkaan eli Matti Vanhasen valinta on helppo perustella muutamalla tärkeällä pointilla. Kerron tässä pari niistä, vaikka perusteita riittäisi!

Ensinnäkin Matin kokemus. Se on pitkä. Kuten mieskin. Mutta vakavasti ottaen Matin vaikuttamisen tie on laaja ja merkittävä. Pääministerinä seitsemän vuotta. Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja ja ainoa ehdokkaista, joka on toiminut puolustusministerinä. Tämä meriittilista on luonut sellaisen kokemuspohjan, jota kenelläkään muulla ehdokkaalla ei ole.

Matti on myös osannut luoda huikeat verkostot maailmalle, lähelle ja kauas. Eri maiden päämiehet ovat jo ennalta tuttuja ja yhteistyö voi jatkua siitä mihin se on jäänyt. Hänet myös tunnetaan maailmalla.

Matti on myös sovittelija. Rauhanmies ja ratkaisukeskeinen. Globaalien haasteiden, kuten pakolaisuuden tai ilmastonmuutoksen juurisyyt ja ratkaisut niihin on hänellä hallinnassa. Presidentin tulee myös katsoa Itämerta laajemmin ulko- ja turvallisuuspolitiikan tulevia haasteita, tarjottava globaaleihin ongelmiin ratkaisuja ja käytettävä niihin nykyistä enemmän laajoja kansainvälisiä suhteitaan. Tällaisten asioiden ytimessä Matti näyttää taitonsa.

Ehdottomasti kansainvälinen mies.

Puolustusvaliokunnan jäsenenä minulle on myös tärkeää, että ehdokkaalla on NATO:sta selkeä kanta, toisin kuin nykyisellä presidentillä. Matti ei tue Suomen hakeutumista Naton jäseneksi. Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on tärkeää vaalia Suomen pitkäjänteistä, yhdessä sovittua ja suomalaisten laajasti tukemaa linjaa. Sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, yleisestä asevelvollisuudesta ja alueellisesta puolustuksesta on pidettävä kiinni.

Kotimaassa Matti eroaa selkeästi muista ehdokkaista. Presidenttiehdokkaana hän tahtoo kaikille suomalaisille tasa-arvoiset mahdollisuudet ja koko maan voimavarat käyttöön. Tämä koskee niin suomalaisia kuin tänne muuttaneita uussuomalaisia. Se koskee niin kaupunkeja kuin maaseutua. Suomi on pärjännyt ja pärjää vain koko voimallaan.

Minä en voi äänestää presidenttiä, joka pitää suurkaupunkeja ja niihin panostamista muita alueita tärkeämpänä, kuten Sauli Niinistö ainoana ehdokkaana linjasi Helsingin Sanomien vaalikoneessa. Ylipäällikön on kannettava ja pidettävä huolta rauhan ja kriisiajan turvallisuudesta, huoltovarmuudesta ja maan elinvoimasta koko Suomessa.

Näin pienessä maassa ja tässä ajassa ei ole varaa pitää ketään ihmistä tai mitään aluetta reservissä tai kakkosvaihtoehtona. Eheä Suomi on meidän ja Matin tärkeimpiä arvoja ja tavoitteita.

Matti on myös johtanut pääministerinä kokoamaansa maailman ensimmäistä naisvaltaista hallitusta menestyksekkäästi. Matin tuki on aitoa ja sukupuolesta riippumatonta. Teot merkitsevät sanoja enemmän, ja hän näyttää teoillaan esimerkkiä.

Lopuksi sana alkiolaisen aatteen kannattajille. Ääni Matille on ääni Keskustalle. Jos sydän sykkii keskustalaisille arvoille, ei vasemmalle eikä oikealle, äänesi on silloin numero neljä.

Nyt on aika herätä. Suomen asia on meidän. Tarvitsemme osaavimman ja kokeneimman ehdokkaan johtamaan satavuotiasta Suomen tasavaltaa.
On meidän vuoromme ja tehtävämme, että seuraava valtion päämiehemme on nimeltään presidentti Matti Vanhanen!

 

Jaa tämä sivu: