Kannanotto 1.9.2016

Opintotukiuudistus nostaa useimpien opiskelijoiden tukia

Lisännyt: MariMaier 02. syyskuuta, 2016

Keskustan Jarva: Opintotukiuudistus nostaa useimpien opiskelijoiden tukia

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva on erittäin tyytyväinen budjettiriihessä tehtyyn ratkaisuun siirtää opiskelijat yleisen asumistuen piiriin. Vaikka opiskelijoiden opintorahaa leikataan samanaikaisesti, siirtyminen asumislisään tulee nostamaan useimpien opiskelijoiden opintotukea.

-        Tuki kohdistuu vihdoin sitä eniten tarvitseville. Varsinkin yksin sinnittelevät, pienituloiset opiskelijat saavat tuntuvaa helpotusta tukitason noustessa, Jarva iloitsee.

Jarvan mielestä siirtyminen yleiseen asumistukeen asettaa vihdoin opiskelijat tasavertaisempaan asemaan muiden väestöryhmien kanssa.

-         Opintotuen suurin ongelma, eli riittämätön asumislisä korvataan vihdoinkin ympärivuotisen opiskelun ja muuttuvat elämäntilanteet paremmin huomioivalla järjestelmällä. Erityisesti opiskelijoille, jotka joutuvat muuttamaan kalliisiin asuntoihin kauaksi kotoa, tämä on odotettu uudistus, Jarva sanoo.

Jarva on vastannut omassa eduskuntaryhmässään opintotukiuudistuksen etenemisestä ja valmistelusta. Hänen mukaansa haasteelliseksi kokonaisuudistuksen tekevät perheelliset opiskelijat ja heidän osaltaan linjauksiin on tehtävä vielä tarkennuksia.

 -        Perheellisten opiskelijoiden tilanne on huomioitava lakiesityksen valmistelussa ja heidän tukitasonsa ei missään nimessä saa tippua. Jos heitä ei muuten voida huomioida, on opintotukeen lisättävä huoltajakorotus, Jarva linjaa.

 

Jaa tämä sivu: