Kannanotto 18.5.2018

Puolustuksen säästöjä vuokramenoista, mutta ei naisilta

Lisännyt: MarisannaJarva 18. toukokuuta, 2018

Keskustan kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Marisanna Jarva ei hyväksy, että naisten varusmieskoulutusta vähennettäisiin Puolustusvoimien säästöjen ja kasvavien tehtävien vuoksi. Julkisen talouden suunnitelmassa vuosille 2019-2022 puolustukseen osoitetut säästöt ovat ylimitoitettuja suhteessa Puolustusvoimilta odotettuihin tehtäviin. Jarva pitää puolustusministeri Niinistön kommenttia provosointina, jolla hän haluaa kiinnittää huomiota puolustuksen kustannuskehitykseen.

- Kun turvallisuutta ja valmiutta halutaan, siihen on myös osoitettava riittävä rahoitus. Naisten varusmieskoulutuksen supistaminen ei ole myöskään realismia. Naisille ja koko ikäluokalle tarjottavaa koulutusta maanpuolustuksessa on päinvastoin tarvetta uudistaa ensi kaudella, reservin luutnantti Jarva linjaa.

Jarva jakaa kuitenkin puolustusministeri Niinistön huolen erityisesti puolustusvoimien tilakustannuksista, jotka karkaavat käsistä Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa. Puolustusvoimien kiinteistöt olisi sijoitettava omaan organisaationsa yhdistäen siihen Puolustusvoimien Rakennuslaitos ja selvitettävä yhteistyö myös muiden hallinnonalojen kanssa.

- Puolustusvoimien ja muiden turvallisuusviranomaisten kiinteistöiltä sekä valtionjohdon tiloilta odotetaan saman tasoista tuottoa kuin vapailta vuokramarkkinoilta. Näillä kiinteistöillä, varastoilla ja maanalaisilla tiloilla on kuitenkin omat turvallisuusvaatimuksensa eikä niitä käytännössä luovuteta koskaan muiden käyttöön. Erillisratkaisu on siksi perusteltu, Jarva toteaa.

Jaa tämä sivu: