Kannanotto 6.4.2016

Soteen odotettu ja onnistunut ratkaisu

Lisännyt: MariMaier 06. huhtikuuta, 2016

Keskustan Jarva: Soteen odotettu ja onnistunut ratkaisu

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva on erittäin tyytyväinen, että hallitus sai sote-uudistuksen vihdoin lyötyä lukkoon ja sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus- ja järjestämisvastuu siirtyy 18:lle maakunnalle. Samalla jäi pois spekulointi 15 sote-alueen ympärillä. 

-         On erittäin hyvä, että ratkaisua saatiin hiottua ja muut turhat järjestäjäluvut saatiin pois. Jokainen maakunta tulee järjestämään omat sote-palvelunsa ja rahoitus tulee niiden kautta, Jarva toteaa. 

Sote-uudistuksen rinnalle Suomeen syntyy myös Keskustan pitkään ajama maakuntauudistus. 

-         Monista sadoista virkamiesohjatuista hallinto-organisaatioista päästään nyt siirtymään 18 maakuntaan ja alueet saavat itsenäisesti päättää palveluistaan ja aluekehitystehtävistään. Suomeen saadaan vihdoin muun Euroopan tavoin vahva aluehallinto ja niihin kansanvaltainen päätöksenteko, Jarva iloitsee. 

Jarvan mielestä päätöksestä voi olla ainoastaan iloinen, erityisesti Kainuussa. 

-         Uudistus paitsi vähentää hallintohimmeleitä, myös vahvistaa jokaisen maakunnan omaa valtaa päättää asioista ja terävöittää alueiden vahvuuksia, Jarva toteaa. 

-         Lisäksi sote-uudistuksella on Kainuun kannalta valtava merkitys. Olemme vuosikausia hoitaneet soten maakunnallisesti hyvin ja voimme jatkaa luottavaisin mielin eteenpäin. Päätämme itse asioistamme ja yhteistyötä muiden kanssa tehdään kuten ennenkin, Jarva iloitsee. 

Jaa tämä sivu: