Kannanotto 27.10.2016

Synnytysten jatko Kajaanissa ainoa oikea päätös

Lisännyt: MariMaier 27. lokakuuta, 2016

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva on tyytyväinen Kainuun keskussairaalan saadessa poikkeusluvan synnytystoiminnan jatkoon. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ilmoitti synnytystoiminnan poikkeusluvista tänään 27.10.2016 annetun erikoissairaanhoidon ja päivystyksen järjestämistä koskevan hallituksen esityksen yhteydessä.  

-          Tämä oli odotettu päätös. Ratkaisu on ainoa oikea alueellamme, jossa etäisyydet ovat valtavan pitkiä. On hienoa, että vaikuttamistyö ei ole mennyt hukkaan ja viestimme on ministeriössä kuultu, Jarva kiittää. 

Poikkeuslupa synnytyksille on Kainuussa tarvittu, sillä sairaalassa on alle 1000 synnytystä vuodessa. Lain mukaan 1000:n synnytyksen rajasta voidaan poiketa, jos palvelun saavutettavuus tai potilasturvallisuus sitä edellyttävät ja muut asetuksen vaatimukset täyttyvät. Kainuussa nämä edellytykset täyttyvät ilman pienintäkään epäilystä. 

-          Synnytystoiminnan hoito Kainuussa on laadukasta ja turvallista myös tilastojen perusteella. Poikkeuslupa takaa tämän jatkossakin ja myös varmistaa sen, että Kainuun uuden sairaalan rakentamispäätös päästään nyt tekemään, Jarva toteaa.

 

Jaa tämä sivu: