Kannanotto 10.2.2017

Terrafamelle onnistunut rahoitusratkaisu

Lisännyt: MariMaier 13. helmikuuta, 2017

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva iloitsee siitä, että Terrafame Oy on saavuttanut myönteisen ratkaisun neuvotteluissa ulkopuolisesta yksityisestä rahoituksesta. Rahoitusratkaisu on järjestetty odotusten mukaisesti ja ylösajo voidaan nyt viedä suunnitelmallisesti läpi. Jarva on myös tyytyväinen, että valtiolla säilyy enemmistöomistajuus.

-       Rahoitusjärjestely osoittaa, että Terrafamella on kaikki edellytykset kannattavaan ja ympäristön kannalta kestävään liiketoimintaan. Pääomitusta valtiolta ei enää tarvita lisää ja kaivoksen säilyessä 85 prosenttisesti valtion omistuksessa, se tuottaa valtionyhtiönä pitkällä aikavälillä omistaja-arvoa veronmaksajien hyödyksi, Jarva iloitsee.

-       On myös syytä muistaa, että valtion jo aiemmin sijoittamien rahojen ohella kaivos on myös tuottanut toimintavuosiensa aikana satoja miljoonia euroja verotuloina.

Uusi rahoitusratkaisu vahvistaa Suomen vientiä, koko kansantaloutta mutta erityisesti Kainuun aluetaloutta. Ratkaisu on kauan kaivattu ja erittäin tervetullut.

-       Kaivos tuo leivän niin moneen perheeseen Kainuussa, että tästä on syytä kaikkien iloita. Tällä on valtava merkitys Kainuulle ja koko Suomen työllisyydelle. Täydessä toiminnassa olevan kaivoksen työllisyysvaikutus on 4300 työvuotta ja yksi Terrafamen työpaikka synnyttää yli 6 työpaikkaa koko Suomeen, Jarva toteaa.

Jaa tämä sivu: