Kannanotto 11.11.2016

Terrafamen jatkoaika tärkeä isänpäivälahja

Lisännyt: MariMaier 11. marraskuuta, 2016

 

Keskustan kainuulainen kansanedustaja Marisanna Jarva kiittelee hallituksen talouspoliittista ministerivaliokuntaa päätöksestä mahdollistaa Terrafamen kaivoksen jatkuminen kun neuvottelut yksityisten rahoittajien kanssa ovat etenemässä.  

-      Jatkoajan myöntäminen on loistava lahja sadoille kaivoksen työllistämille iseille näin isänpäivän korvalla, Jarva iloitsee.

Terrafamen kaivoksen toiminta ja tuotannon ylösajo ovat onnistuneet odotetusti. Keskeisiin tuotantotavoitteisiin on päästy ja kaivos toimii tehokkaasti nyt bioliuotuksen ja vedenpuhdistuksen osalta. Ympäristöasioiden saaminen hallintaan on ollut ehdoton edellytys ja päästökiintiöt jäävätkin Vaasan hallinto-oikeuden päättämien rajojen alle.

-      Kaivokseen kannattavaan toimintaan on nyt realistiset mahdollisuudet. Erityiskiitokset tästä kuuluvat henkilöstölle ja johdolle, jotka ovat tehneet valtavasti töitä ja koko ajan uskoneet tekemiseensä sekä yksityisen rahoittajan löytymiseen. Jatkoajan myöntäminen osoittaa, että myös hallitus uskoo tähän, Jarva toteaa.

Jaa tämä sivu: