Tervehdys SM-jäärata- lehteen

Lisännyt: MarisannaJarva 13. helmikuuta, 2019

Helmikuisena viikonloppuna saamme seurata Paltamossa erityistä tapahtumaa, kun Jäärata SM-kisojen 1. ja 2. osakilpailu ajetaan kotipitäjässämme Oulujärven jäällä. Meille niin tuikitavallinen talvi mahdollistaa kisailun lajissa, joista monessa muussa maassa voidaan vain haaveilla. Lunta ja jäätä näyttääkin nyt riittävän. Toivotaan, että saamme sopivan pakkasen kisojen seuraamiseen ja aurinkokin näyttäytyy!

Jäärata SM-osakilpailut ovat hieno taidonnäyte kainuulaisesta talkoohengestä ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Suomi on erilaisten seurojen ja yhdistysten luvattu maa, jossa moni tapahtuma olisi jäänyt syntymättä ja ponnistus tekemättä ilman vapaaehtoisia. Yhdessä tekeminen, porukkahenki, yhteiset harrastukset ja halu toimia kotiseudun hyväksi ovat usein motivaattoreita, jotka innostavat ihmisiä yhteisiin projekteihin. Niin meillä Paltamossakin.

Tulevaa viikonloppua varten on Paltamon Moottorikerho pitänyt monet kokoontumiset ja tehnyt valmisteluja, jotta kisat sujuisivat kuljettajien ja heidän tiimiensä sekä katsojien kannalta mahdollisimman hyvin. Paras palkinto on hyvin sujuneet kisat ja porukkahengen tiivistyminen.

Yhdistykset tekevät oman lajinsa lisäksi usein muutakin koko lähiyhteisön hyväksi. Paltamon Moottorikerhon toimesta nousee ensi kesänä aseman rantaan laavu yhteiseen käyttöön. Me kaikki kuntalaiset saamme käydä tulevilla hiihtolenkeillä tai kesäiltoina paistamassa makkarat Oulujärven rannassa. Muistammehan siis käyttää jokaiselle meille lahjoitettua laavua järkevästi ja pitää paikat siistinä, jotta talkootyö ei mene hukkaan.

Yhteisöihin kuuluminen on tärkeää meille kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. On hieno tunne olla osa jotakin porukkaa, saada itselle mielekästä tekemistä ja tehdä oma hommansa hyvin. Yhteisöstä saa parhaimmillaan sellaista energiaa, mitä ei muualta saa. Kiireisessä elämän rytmissä elävälle ajan löytyminen voi olla haastavaa, mutta irtautuminen ja vapaaehtoistyöhön ajan antaminen voi olla hyvinkin palkitsevaa ja tapa rentoutua.

Toivonkin, että jokainen suomalainen saisi kuulua johonkin yhdistykseen tai yhteisöön, joka tekee asioita yhteisen hyvän eteen. Yhteisö voi olla erityisen tärkeä henkireikä juuri hänelle, joka on löytänyt toimintaan. Uusia toimijoita kannattaakin kysyä rohkeasti mukaan. Etenkin nuoria voi ottaa mukaan heille sopivalla tavalla ja kasvattaa vastuuseen pienin annoksin tukea antaen. Samalla vastuu jakautuu ja jatkuvuus turvataan.

Odotan mielenkiinnolla viikonlopun kisoja ja on mukava perheen voimin lähteä jälleen katsomaan ja kuulemaan ralliautojen kiitäessä jäällä. On myös hienoa nähdä ympäri Kainuuta ja Suomea tulevia tukijoukkoja kannustamassa kisaajia ja nauttimassa pakkassäästä. Paltamon Moottorikerholle iso kiitos panostuksestanne ja näkyvyydestä. Kilpailijoille toivotan onnea kisoihin ja katsojille innokasta kisakokemusta!

Marisanna Jarva
Kunnanvaltuuston pj
Kansanedustaja

Jaa tämä sivu: