Kajaanilaisen Pieta Mäkäräisen (9. lk) kertomus TET-viikosta 

TET-harjoittelija kertoo viikostaan

Lisännyt: MariMaier 08. joulukuuta, 2015

maanantai 30.12.

Aamu alkoi aikaisella herätyksellä, kun bussi Kajaanista Paltamoon lähti jo seitsemältä. Pieni jännitys vatsassa olin kuitenkin innoissani tulevasta viikosta.
Ensimmäisen päivän olimme Jarvan maakunta-avustajan Marin kotitoimistolla, jossa etsimme osoitteita joulukortteihin. Niiden parissa menikin sitten useampi tunti. Näin myös ensimmäisen kerran pikaisesti Marisannaa, kun hän kävi tervehtimässä.
Puoliltapäivin kävimme syömässä Paltamon Nesteellä. Iltapäivällä jatkoimme vielä hetken osoitteiden etsintää jonka jälkeen siirryin lueskelemaan uutisia eri lehdistä ja tekemään mediakatsausta sote-uudistuksesta.

tiistai 1.12.

Tänäänkin ollaan maakunnassa. Oikein mukavaa on ollut ja mielestäni kiinnostavaa nähdä hieman erilaista työtä. Aamulla etsin vielä osoitteita. Loppupäivän etsinkin tietoa netistä eri aiheista joista kansalaisilta oli tullut kysymyksiä. Eduskunnan sivuilta oli hauska lukea myös puheenvuoroja täysistunnoilta ja kyselytunneillta.
Huomenna on ensimmäinen päiväni eduskunnassa joten vähän jännittää.

keskiviikko 2.12.

Ensimmäinen päivä eduskunnassa, jännää.
Aluksi menin turvatarkastuksen läpi, jonne Mari tulikin minua vastaan. Siitä menimme aamiaiselle Jarvan kanssa pikkuparlamentin ravintolaan. Aamiaisen jälkeen lähdimme kierrokselle Eduskunnassa. Kiersimme talon sokkeloisia käytäviä ja sain itselleni turvallisuusyksiköstä kulkukortin. Kävimme läpi myös edustajalle tulleen postin hänen huoneessaan. 
Sitten olikin jo lounaan aika. Söimme yhdessä Jarvan kanssa ja tapasimme myös pöydässä keskustanuorten puheenjohtajan Hilkka Kempin.
Lopuksi kävimme vielä seuraamassa täysistuntoa istuntosalin lehterillä, josta lähdinkin sitten kotiin.

 

torstai 3.12.

Kaikkien sivistysvaliokunnan jäsenten avustajat olivat saaneet kutsun Metropolian ammattikorkeakouluun. Lähdimme siis heti aamusta sinne kuuntelemaan esitystä.
Metropoliasta kävelimme Marin kanssa takaisin eduskuntaan ja menimme lounaalle istuntosalin alakerran ravintolaan yhdessä Jarvan kanssa.

Iltapäivällä pääsin seuraamaan Keskustan ryhmäkokousta, johon avustajat eivät pääse. Tapasin ryhmänjohtaja Matti Vanhasen ja muita tettiläisiä.

perjantai 4.12.

Viimeisen päivän aloitin Marin kanssa kuuntelemalla kauniita joululauluja pikkuparlamentin Kansalaisinfossa. Siellä saimme myös aamiaista.
Joululaulujen jälkeen kävimme Keskustan eduskuntaryhmän avustajien viikkokokouksessa, josta menimme taas lounaalle Marisannan kanssa. Sain Marisannalta ja Marilta lounaan yhteydessä myös lahjan muistoksi TET-harjoittelustani ja joulukortin.

Iltäpäivällä kiersimme ympäri eduskuntaa tekemässä Marisannan hommia ja valmistelemassa lähtöämme. Sitten olikin jo aika lähteä kohti lentokenttää ja takaisin Kajaaniin.

TET-harjoittelijan kanssa

YHTEENVETO

TET-viikkoni aikana olen saanut paljon uusia ja mukavia kokemuksia. Kaikki ovat olleet minulla ystävällisiä ja tettiläiset otetaan täällä hyvin vastaan. Kokemus on ollut hyvin erilainen mitä oletin. Oleminen on rentoa ja mukavaa. Tetissä opin uutta ja sain pienen palan siitä miten eduskunnassa toimitaan. Voisi olettaa että eduskuntaan pääseminen on vaikeaa, mutta yllätyin kuinka helppa se loppujen lopulta kuitenkin oli. Itse lähetin vain sähköpostia ja yhtäkkiä olinkin jo saanut TET-paikan. Olen hyvin tyytyväinen, että valitsin tämän TET-paikan. Parempaa saa kyllä etsiä.

Jaa tämä sivu: