Kolumni, Kainuun Sanomat, 16.5.2015

Tiiviillä tahdilla töihin

Lisännyt: MarisannaJarva 16. toukokuuta, 2015

Kevään muutosvaalit ovat nyt takanapäin ja tuulisella reitillä seilannut Suomi-laiva on saanut vakaan kipparin ja tekevän miehistön. Suuret kiitokset vielä kerran saamastani luottamuksesta! Henkilökohtaisesti yllätys oli saamani suurin äänimäärä koko Kainuussa, mikä tekee kyllä nöyräksi. Onnittelut vielä myös jatkokauden saaneille Timolle ja Eerolle tätäkin kautta, työt olemme jo aloittaneet hyvässä yhteishengessä.

Uuden työn luominen ja heikoimmista huolehtiminen säästöjenkin aikana ovat nyt meidän päättäjien tärkeimmät tehtävät. Hallitusohjelmaa sävelletään nyt ”Trio Ässien” tahdissa, joten kaikki Kainuun kolme kansanedustajaa edustavat nyt todennäköisiä hallituspuolueita. Tämän lisäksi maan tuleva pääministeri on Kainuussa kasvanut, joten maakunnallamme on nyt käytettävissään erinomaiset vaikutusmahdollisuudet valtakunnan päätöksentekoon.

Vaalipäivän jälkeen tahti jatkui kampanjasta suoraan töihin. Viikot ovat sisältäneet eduskunnan, eduskuntaryhmien ja valiokuntien järjestäytymistä, täysistuntoja ja sidosryhmien tapaamisia. Myös työryhmät hallitusohjelman valmistelemiseksi ovat toimineet jo tiiviisti. Itse olen ollut mukana normien purkua ja kokeiluja sekä koulutusta ja osaamisen vahvistamista koskevissa työryhmissä. Uuden hallituksen muodostamiseen saakka toimin myös jäsenenä maa- ja metsätalousvaliokunnassa sekä sivistysvaliokunnassa.

Alkuvaiheissa on ollut paljon apua siitä, että valtakunnallisen politiikan kuviot, valtaosa Keskustan kansanedustajista ja suuri joukko muiden puolueiden toimijoita ovat itselleni jo tuttuja opiskelijapolitiikan ajoilta lähtien. Tutun porukan kanssa on helpompaa keskittyä itse työhön ja konkreettisten tulosten aikaansaamiseen. Haluan panostaa kaudellani erityisesti pienyrittäjyyden ja työllistymisen helpottamiseen, koulutuksen ja alueiden tasa-arvoiseen kehittämiseen sekä perheiden hyvinvointiin.

Jatkossa haluan myös tavata säännöllisesti työnantajiani, eli teitä kansalaisia. Tarkoituksena on ottaa tavaksi kuukausittainen kansalaisten ”kyselytunti” ja luonnollisesti tulen myös pyynnöstä mahdollisuuksien mukaan eri tilaisuuksiin. Työssämme erityisesti maanantait on varattu maakunnan väen tapaamisiin, kun taas tiistaista perjantaihin päivät täyttyvät valtiopäivätyöskentelyn, taustatiedon hankkimisen ja verkostoja tavaten Helsingissä.

Arkiviikot isolla kirkolla sujuvat jouhevasti kun sain eduskunnan läheltä valmiiksi kalustetun, pienen vuokrayksiön. Uutta arkea helpottaa myös se, että myös poissa ollessani tiedän perheeni voivan hyvin, mistä iso kiitos puolisolleni Ilkalle ja muulle suvulleni Paltamossa.

Vaikka olen täynnä intoa ja tahtoa saatuani valtakirjan vaikuttamaan asioihin pääkallopaikalla, on aina iso odotus päästä viikonlopuksi niin sanotusti omiensa pariin. Kotini on täällä Kainuussa niin nyt kuin jatkossa, ja samaa toivoo kohdalleen myös moni pysyvämmin ”etelän immeiseksi” joutunut. Tärkein tehtävämme onkin, että asuin- ja työpaikka löytyy tulevaisuudessa kotiseudulta nykyistä isommalle joukolle uusia ja vanhoja kainuulaisia.

Marisanna Jarva
kansanedustaja (Kesk.)

Jaa tämä sivu: