Tiedote 11.4.2018

Työniloa Pelsolle ja koulutukseen tasa-arvoa

Lisännyt: MarisannaJarva 11. huhtikuuta, 2018

Keskustan kansanedustaja Marisanna Jarva iloitsee kehysriihen päätöksestä varmistaa Pelson vankilan toiminta ja tehdä uusi vankila Ouluun sekä lisäpanoksista koulutuksen tasa-arvoon ja erityisesti opintotukeen vähävaraisten perheiden nuorille.

Jarva kiittää Sipilän hallituksen päätöstä varmistaa Pelson vankilan jatko ja aloittaa peruskorjaus toiminnan kehittämiseksi. Myös Oulun vankila toteutuu. Päätös on ollut alueelle tärkeä sekä välttämätöntä saada lopultakin toteutettua. Pelson vankila tarjoaa työpaikan 90 henkilölle ja sen aluetaloudelliset vaikutukset ovat paljon suuremmat yltäen paljon Vaalan kuntaa laajemmalle alueelle useammassa maakunnassa. Vankilan henkilökunta on joutunut puolustamaan jo vuosien ajan työpaikkansa tarpeellisuutta ja tehnyt kovasti töitä todistaakseen vankilan merkityksen.

- Jatko oli järkipäätös ja kunnianosoitus Pelsolla tehdylle työlle. Sipilän hallitus teki sen, mikä on jäänyt useilta hallituksilta tekemättä. Nyt Pelso saa työrauhan ja löysässä hirressä oleminen loppuu, iloitsee Jarva lähettäen onnittelut Pelson henkilökunnalle.

Kehysriihessä tehtiin useita hyviä päätöksiä koulutuksen tasa-arvon parantamiseksi. Maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilu 5-vuotiaille laajenee ja varhaiskasvatukseen tulee tasa-arvoraha, jolla voidaan pienentää ryhmäkoko ja lisätä henkilöstöä korkean työttömyysasteen ja matalasti koulutetun väestön alueella. Vähävaraisten perheiden toisen asteen alle 20-vuotiaat opiskelijat saavat opintotukeensa oppimateriaalilisän lukuvuodesta 2019-2020 alkaen ja on vuositasoltaan 11,2, miljoonan euron panostus.

- Viimeinenkin este poistuu, kun vanhempien tulot eivät enää estä opiskelua vaan esimerkiksi arvokkaat lukion oppikirjat tai ammattikoulun materiaalit voi hankkia opintotuen oppimateriaalilisän turvin, kertoo Jarva tyytyväisenä.

Jaa tämä sivu: