Kannanotto 19.12.2018

Vaalaan varmistumassa suurempi vankila

Lisännyt: MarisannaJarva 20. joulukuuta, 2018

Keskustan Oulun vaalipiirin kansanedustajat Marisanna Jarva ja Antti Rantakangas pitävät tärkeänä, että Vaalaan tulee aiempaa suurempi uusi vankila ja iso työnantaja pysyy kunnassa. Oikeusministeriö on ohjeistanut Rikosseuraamuslaitosta, että Vaalaan tulee uusi vankila, joka tulee sijoittaa kunnan keskustan läheisyydessä olevalle tontille.

- On välttämätöntä, että Vaalan vankilan rakentaminen nyt todella nytkähtää liikkeelle, Vaalassa olevat työpaikat säilyvät ja jopa lisääntyvät. Vankilaan on saatava lopultakin työrauha, Jarva ja Rantakangas toteavat.

Uuteen vankilaan tulee 100 vankipaikkaa eli paikkamäärä liki tuplaantuu nykyiseen Pelson vankilaan verrattuna. Risen vankilakriteerien mukaan Pelsolle olisi saatu vain nykyistä merkittävästi pienempi avovankila, vähemmän työpaikkoja ja työtoiminnan jatkuminen olisi ollut hyvin epävarmaa.

- On ikävää, että työtoiminta ei sovi uuden suljetun vankilan toimintamalliin. Karjan, lampaiden sekä geenipankin suhteen vaaditaan hyvin suunniteltu jatkosijoitus, jotta arvokas työ ei mene hukkaan. On selvitettävä, löytyykö eläinten ja geenipankin hoitoon toimija suoraan Pelsolle vai läheiseltä alueelta esim. Kajaanista Seppälän koulutilalta sekä varattava riittävä määräraha tulevaan toimintaan, Keskustan edustajat vaativat.

Lisätietoja:
Marisanna Jarva p. 044 357 8828
Antti Rantakangas p. 050 511 3147

Jaa tämä sivu: