Tiedote 18.3.2015

Viiden koukku: Valtion biosellutehdas Kainuuseen

Lisännyt: MarisannaJarva 19. maaliskuuta, 2015

Kainuulaiset kansanedustajaehdokkaat Eila Aavakare (PS), Marisanna Jarva (Keskusta), Hannu Juntunen (Kokoomus), Ella Kiljunen (SDP) ja Pinja Toivanen (Vasemmisto) haluavat nostaa esiin yhdessä Kainuun tulevaisuuden kannalta keskeisiä, vaikuttavia ja yllättäviäkin keinoja maakunnan kehittämiseksi.  Ehdokkaat kampanjoivat siksi yhdessä myös "Viiden koukkuna".

Pinja Toivasen mukaan Kainuun edunvalvonta tarvitsee uudistumista, energiaa ja raikkautta. "Meidän on tehtävä läpinäkyvää ja laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken", Ella Kiljunen jatkaa. Hannu Juntusen mukaan Kainuun tulevaisuuden ja alueen työllisyyden näkökulmasta on kaikki vaihtoehdot sisällytettävä keinovalikoimiin. ”Yksityisten ja julkisten toimijoiden on löydettävä yhdessä ratkaisuja alueen luontaisiin voimavaroihin liittyen, joita Kainuussa ovat mm. metsä ja puu.”

Yhtenä konkreettisena asiana viisikko esittää valtionyhtiönä toteutettavaa biosellutehdasta Kainuuseen. Tehdas parantaisi merkittävästi myös valtion taloutta tuodessaan tuloja 250 miljoonaa euroa vuodessa eli enemmän kuin Metsähallitus tulouttaa vuosittain. Työpaikkoja Kainuuseen syntyisi tuhansittain pelkästään sellutehtaaseen, puunkorjuuseen ja niiden rinnalle syntyvään yritysverkostoon tehtaan tuotannon, energian ja lämmön hyödyntäen. Hankkeen myötä biotuotealan koulutus, yritystoiminta ja työpaikat saisivat valtavan kehitysharppauksen ja merkittävän jalansijan Kainuussa.

”Asiantuntijoiden mukaan puuvaroja riittää hyvin uudelle sellutehtaalle ja sen paras logistinen sijainti Kainuussa olisi Paltamossa puuraaka-aineen ja tuotannon kannalta”, Marisanna Jarva toteaa.
Sellutehtaan lisäksi tarvitaan myös muita investointeja työpaikkojen syntymiseksi. ”Etenkin Kainuun tiestön ja siltojen rappeutuminen tulee estää. Myös metsä-alan koulutusta tulee vahvistaa ”, Eila Aavakare korostaa.
”Nykyisten ja uusien kainuulaisten mahdollisuudet asua kotiseudullaan turvataan, kun teemme rohkeasti uusia avauksia, määrätietoista vaikuttamista ja tiimityötä", viiden koukku toteaa yhdessä. "Työhön on tartuttava heti. Olemme siihen valmiit".

Viiden koukku on tavattavissa perjantaina 20.3. Kajaanissa klo 16.00- 17.00 K- Citymarketin piha-alueella ja klo 18.00 kahvilatentissä Cafe Mokassa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30. Viiden koukku on tavattavissa myös torstaina 2.4. klo 14-16 Suomussalmella Jalonniemessä.

Lisätietoja:
Eila Aavakare, 044 2730610, eila.aava(at)gmail.com
Marisanna Jarva, 044 357 8828, marisanna.jarva(at)gmail.com
Hannu Juntunen, 0400 818144, hannu.juntunen(at)hotmail.com
Ella Kiljunen, 044 3481357, ella.kiljunen(at)suomi24.fi
Pinja Toivanen, 044 5341371, pinjatoivanen.sotkamo(at)gmail.com

Jaa tämä sivu: