Tarinani

Nimeni on Anu Marisanna Kristiina Jarva, omaa sukuani Pyykkönen. Olen 37-vuotias yrittäjä, vaikuttaja ja perheenäiti Paltamosta. Juureni tulevat laajalti Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta, sillä vanhempani ja isovanhempani ovat kotoisin Suomussalmelta, Hyrynsalmelta, Ristijärveltä ja Ylikiimingistä. Lapsuudenperheeni ja jatkava sukupolvi ovat saaneet leivän metsästä yli 50 vuotta toimineen metsäkoneyrityksen työllistämänä. Olen perustanut oman yrityksen myös kainuulaisia vaaramaisemia ja muuta kotiseutua esiin tuoville paikallisille designtuotteille. Olen siis pohjoisen kasvatti sanan varsinaisessa merkityksessä.

Nuoresta iästäni huolimatta olen jo pitkän linjan vaikuttaja: 19-vuotiaana minut valittiin ensimmäistä kertaa kunnanvaltuustoon ja työ koko pohjoisen kehittämiseksi on sittemmin jatkunut niin kotiseudulla kuin valtakunnallisesti. Poliittista kokemusta olen hankkinut mm. EU:sta avustajaharjoittelijana ja valtakunnallisesti Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtajistossa, Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana ja puoluehallituksen jäsenenä. Kotimaakunnassani olen vaikuttanut Kainuun maakuntahallituksen varapuheenjohtajana ja paikallisesti Paltamon kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Eduskuntavaaleissa vuonna 2011 olin Keskustan ehdokkaana Oulun vaalipiirissä ensi kertaa saaden reilut 3100 ääntä. Vaikka äänimäärä ei silloin vielä riittänyt valituksi tulemiseen, se oli hyvää pohjatyötä vuoden 2015 eduskuntavaaleihin, joissa menin läpi Oulun vaalipiiristä 5347:llä äänellä.

Lukion ja varusmiespalveluksen jälkeen lähdin Kainuusta maailmalle. Harjoittelussa politiikan ytimessä Europarlamentissa innostuin etenkin Kainuun aluekehityksen edistämisestä ja Suomeen palattuani opiskelin Vaasan yliopistossa aluetiedettä, julkisoikeutta ja yrittäjyyttä valmistuen hallintotieteiden maisteriksi vuonna 2008. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt mm. yrittäjyysvalmentajana ennen kuin hoitovapaan ohessa unelmaani seuraten perustin oman yrityksen Kotomo-tuotemerkkini ympärille.
 
Olen onnellisessa tilanteessa, sillä saan asua perheeni kanssa kotiseudullani. Unelmani ja tavoitteeni on, että jonakin päivänä niin Kainuuseen kuin koko pohjoiseen Suomeen on positiivinen muuttovirta: tilaa ja mahdollisuuksia elää ja yrittää kun täällä riittää!

Marisanna

P.S. Jos haluat tutustua minuun ja tekemisiini tarkemmin, katso ansioluetteloni tästä!

 

Tilaa uutiskirje!

Ota yhteyttä!

Kannanottoja ja tekstejä!

Siirry blogiini!

Suosituksia!

Lue suositukset!